Råd? hästen rymmer!

Nu skulle jag behöva ordentligt med råd här! våran enda mini shettis rymmer konstant hela tiden trots att vi har satt upp 3 linor med el i men ändå springer han rakt i genom staketet...vet inte hur stark el vi har men ungefär som i en vanlig hage skulle jag tro. Den andra shettisen som snäll står kvar i hagen när den andra sticker ut blir oerhört stressad och orolig när han inte har koll på den lilla :(.

så om någon har ett tips skulle det vara guldvärt...

Ronija Ponny

I torsdag åkte min vän med mig ut och fotade mig när jag red Ronija och det blev sjukt fina bilder, absolut nya favoriter! ponnyn var någon extremt pigg och väldigt tung i handen, speciellt i galoppen där kändes det som jag bar omkring på flera kilon. Tror jag lyckas få en hyffsad galopp där jag hade lite av hennes uppmerksamhet men för det mesta tog hon betet och stack men fick ju alltid stop på henne. Det är sällan hon är så pass pigg att hon tar betet på det viset men troligtvis berode det på vädret! eller bara ovanligt glad haha.

Det började snöa precis när jag skulle börja rida, passande bra. Blåste inget heller så det gjorde bilderna väldigt mycket för det gråa vädret att snön flög omkring, Ronijas ägare ville också se bilderna vilket och också ska få göra. :) R blev ju så fin i sin ljusblåa outfit.
Förövrigt är jag en av dom som vunnit 50% ur DM-kollektionen. :D är så sjukt glad, tur att min kompis sa det till mig annars hade jag nog aldrig sätt det. x)

Någon som vill se bilder från i trosdags? :)

Länge sen hurrni!

Kanske dags för ett inlägg hehe, för tillfället har jag hand om 2-3 hästar dagligen men får hjälp någon dag i bland så jag får tid över till annat. Det är två Shettisar och min medryttarhäst. Vissa dagar får jag stressa mer än andra men har gått bra ändå, den som är större är inte inriden så behöver sällskap när jag ska rida och det är inte ofta det finns tillgängligt.

Han är smart för och vara så lite riden, förstår ledande tygeltag och röst men förstår inte riktigt bromsen än, så tar ett tag att få stopp på honom haha. Tycker det är kul att bli riden, bockar och vill gärna hänga på andra hästar som busar ihagen, höll nästan på att åka här om dagen och synd att min kompis inte filmade vid det tillfället för det så säkert roligt ut. Är ju egentligen lite lång men det är inga långa turer vi snackar nu satt det är inget han mår dåligt över.

haha en tävling igen



RSS 2.0